Ražotājiem

Melleņu klimpas

Sastāvdaļas:

  • Zupai:: 500 g melleņu

  • 250 ml ūdens
  • 150 g Dansukker baltā cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai


  • Klimpām:
  • 150 miltu
  • 3 olas
  • Naža gals sāls
  • 60 g Dansukker baltā cukura
  • 500 ml ūdens vārīšanai

     


  •  


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Klimpu pagatavošana:



Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ar karoti veido klimpas un vāra, līdz klimpas uzpeldējušas virs ūdens.

Zupas pagatavošana:



Uzvāra ūdeni, pievieno mellenes un cukuru. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī un pievieno zupai. Zupu uzvāra. Pievieno atsevišķi uzvārītās klimpas. Atdzesē. Pasniedz aukstu.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"