Ražotājiem

Miltu buberts

Sastāvdaļas:

  • Krēmam:

  • 800 ml piena
  • 150 g Dansukker baltā cukura
  • 150 g miltu
  • 6 olas
  • 1 tējkarote Dansukker Vaniļas cukura


  • Ķīselim:
  • 300 g dažādu saldētu ogu maisījums: mellenes, ķirši, avenes, brūklenes u. c.
  • 300 ml ūdens
  • 150 g Dansukker baltā cukura
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 6 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
  • 1 citrona miziņa un sula

     

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Krēma pagatavošana:



Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Nepārtraucot kulšanu, pievieno miltus un 100 ml piena. Olu baltumus saputo stingrās putās. Atlikušo pienu uzvāra un tievā strūkliņā maisot pievieno dzeltenumiem. Uz mazas uguns turpina maisīt (vēlams ar koka karoti), līdz masa sabiezē. Turpinot karsēšanu, iemaisa saputotos olu baltumus.



Ķīseļa pagatavošana:



Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Ūdeni uzvāra kopā ar cukuru. iebiezina ar cieti, vēlreiz uzvāra un noņem no uguns. Pievieno citrona sulu un mizu. Pārlej saldētajām ogām.

 


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"