Ražotājiem

Miltu buberts

Sastāvdaļas:

  • Buberta pagatavošanai:

  • 1 l piena
  • 100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 8 krietna izmēra lauku olas
  • 120g kviešu miltu
  • Dansukker vaniļas cukurs
  • &Scaron
  • ķipsniņa sāls
  • Zemeņu mērcei:
  • 800 g svaigu vai atkausētu zemeņu
  • 100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura



     


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Katlā lej un lēnām uzkarsē 2/3 no sagatavotā piena. Kamēr piens silst, atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus natliek maliņā, jo tos izmantosim pašās beigās,bet olu dzeltenumus ar dakšiņu vai putojamo slotiņu viegli sakuļ. Olu dzeltenumos iemaisa miltus, buberta masai paredzēto cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls un atlikušo 1/3 piena.

Pienu turpinot sildīt, tajā lēnām iemaisa sagatavoto olu dzeltenumu masu. Visu maisot karsē, līdz katliņa saturs sabiezē, tad to noņem no uguns un atdzesē (ūdens peldē vai istabas temperatūrā).

Ar mikseri olu baltumus sakuļ stingrās putās. Mikseri pārliek atdzesētajā buberta masā un kādu minūti sakuļ to (tādējādi buberta konsistence būs zīdaināka). Lai iznākums būtu īpaši gaisīgs, olbaltumu ar karoti iecilā buberta masā pa trešdaļai, nevis visu vienā reizē.

Pagatavo zemeņu mērci: zemenēm pievieno cukuru un tās samaļ ar rokas blenderi vai virtuves kombainā.

Bļodiņās lej zemeņu mērci, virspusē kārto gaisīgo miltu bubertu un sveicieni vecmāmiņām!


Receptes autors:

Zane Ozoliņa, naskoties.com