Ražotājiem

Paprikas un ābolu ievārījums ar čilī un dzērvenēm

Sastāvdaļas:

  • 1 kg sarkanās paprikas

  • 1 kg skābu ābolu
  • 2&ndash
  • 4 čilī pipari (ja ņem četrus, ievārījums iznāk ļoti ass)
  • 0,5 l dzērveņu
  • 0,5 kg Dansukker baltā cukura
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1/3 tējkarotes koriandra
  • 7 krustnagliņas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Paprikai izņem sēklas, sagriež mazos gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež gabaliņos. Čilī pipariem izņem sēkliņas un sagriež. Visu liek bļodā, uzber cukuru,

izmaisa un atstāj ledusskapī, lai sasulojas – apmēram trīs stundas. Ik pa laiciņam izņem un apmaisa. Pēc tam liek vārīties uz nelielas uguns zem vāka. Kad āboli sāk šķīst, noņem no uguns un sablendē. Sablendētajai masai pievieno krustnagliņas, smaržīgos piparus un koriandru.

Ņem 0,5 l attīrītu dzērveņu, liek katlā un izmaisa. Vāra uz mazas uguns zem vāka, ik pa laiciņam apmaisot, līdz dzērvenes sāk šķīst. Beigās ogas var atstāt tādas, kādas ir, bet var visu sablendēt līdz viendabīgai konsistencei. Garša būs interesantāka ar veselām ogām.


Receptes autors:

Dansukker