Ražotājiem

Pekanriekstu kūka

Sastāvdaļas:

  • 0,5 kg smilšu mīklas

  • 250 g karameļu mērces (var izmantot gatavo Spilvas 
  • mērci)
  • 50 g sviesta
  • 100 g Dansukker Farīna cukura *
  • 3 olas (M)
  • 1 šķipsna sāls
  • 2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  •  
  • 200 g pekanriekstu pusītes (var izmantot arī valriekstus)


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ietauko un ar rīvmaizi vai miltiem izkaisa zemo tortes formu (26 cm diametrs). Mīklu izrullē un ieklāj formā, ar dakšiņu sadursta, lai izcepas vienmērīgi. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Uz mīklas liek pekanriekstu pusītes tā, lai visa mīkla nosegta. Pildījumam katliņā izkausē sviestu, pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmaisa un pārlej pāri riekstiem. Cep karstā krāsnī apmēram ½ stundu. Kūka vislabāk garšo kārtīgi atdzesēta.



*Farīna cukurs šajā receptē ir pati svarīgākā sastāvdaļa. Farīna cukurā esošais cukurniedru sīrups padara kūku aromātiski bagātīgu un „biezu”.



 


Receptes autors:

Dansukker