Ražotājiem

Pieneņu medus sīrups

Sastāvdaļas:

  • Pieneņu ziedi



    Baltais cukurs



    Citrons



    Ūdens


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Saplūc svaigas, tikko ziedēt sākušas pienenes, uzmanīgi pārlasa un pakāpeniski pārlej ar verdošu ūdeni. Ūdeni vajag tikai tik daudz, lai pārklātu ziedkopas, kad tās sakritušās. Pievieno sagrieztu citronu vai izspiestu citrona sulu. Pārklāj ar vāku un atstāj uz nakti vēsā vietā.



Izkāš. Pievieno balto cukuru attiecībā 1:1. Vāra apmēram  vienu stundu, ik pa laikam nosmeļot putas un apmaisot. Kad sīrups sāk biezēt, to lej tīrās, izkarsētās burkās un aizvāko. Uzglabā tumšā, vēsā telpā.


Receptes autors:

Dansukker