Ražotājiem

Rabarberu kvass

Sastāvdaļas:

  • 1 kg rabarberu kāti

  • 5 l ūdens
  • 400 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 14 g sausā rauga
  • 150 ml dzērveņu sulas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Rabarberu kātus sagriež 1-2 cm lielos gabaliņos, ber katlā, aplej ar ūdeni un pievieno cukuru. Katla saturu karsē uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes, līdz rabarberi kļuvuši pavisam mīksti un daļēji izšķīduši. Katliņu no uguns noņem un visu kārtīgi atdzesē, lai pēc rauga pievienošanas nesāktos strauja un nekontrolēta rūgšana.



Atdzisušo rabarberu savārījumu izkāš caur sietiņu.Masu nemīca, lai izkāstais šķidrums būtu dzidrs, bez biezumiem un nosēdumiem.

Rozā krāsas dzērienā izšķīdina sauso raugu un uz 12 stundām atstāj istabas temperatūrā '"nobriest".

Kvasam pievieno dzērveņu sulu, visu izkāš caur marli (tādējādi tiks mazināts aktīvais rūgšanas process), tad dzērienu uz 2-3 dienām novieto ledusskapī vai pagrabā.

Kad padzēriens nostāvējies, to pilda pudelēs un uzglabā vēsumā.

Rabarberu kvass ir izcils Līgosvētku padzēriens - maigi rozā, burbuļojošs, vēss un ļoti gards! Visgardākais tas būs vēl nedēļu kopš pagatavošanas brīža.


Receptes autors:

Zane Ozoliņa, naskoties.com