Ražotājiem

Rabarberu un zemeņu sacepums

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Sacepumam:

  • 500 g zemeņu
  • 500 g rabarberu
  • 100 g Dansukker baltā cukura


  • Drumstalām:

  • 1,5 krūzes miltu
  • 1 krūze auzu pārslu
  • 1 krūze Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
  • 200 g sviesta


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenēm noņem kauslapiņas, tās nomazgā un arī sagriež sīkākos gabalos. Visu pārkaisa ar cukuru, izmaisa un ber cepeštraukā.



Miltus, auzu pārslas, cukuru un gabaliņos sakapātu sviestu ar rokām saberž drumstalās un kārto pāri ogām.



Cep cepeškrāsnī 190 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.;;Pasniedz karstu kopā ar saldējumu.


Receptes autors:

Elmārs Tannis, LULU pica