Ražotājiem

Saldētā šokolādes musa kūka

8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Pamatnei

  • 200 g lobītu, sakapātu, samaltu mandeļu
  • 300 g Dansukker pūdercukura
  • 2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 3 olas
  • Musam
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 300 g putukrējuma
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • Mērcei un rotājumam
  • ½
  • litrs (250 g) aveņu
  • 2-3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura (mērcei)
  • Dansukker pūdercukurs - pārkaisīšanai

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ar putotāju traukā saputo mandeles, pūdercukuru, sīrupu, vaniļas cukuru un olas. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem apkaisītā cepamformā ar noņemamām malām. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 25 minūtes. Šokolādi salauž gabaliņos, liek traukā un izkausē tvaika peldē vai mikroviļņu krāsnī zemā temperatūrā. Saputo olu dzeltenumus ar nerafinēto cukuru. Saldo krējumu uzputo stingrās putās. Izkausēto šokolādi pievieno olu masai un pēc tam masu iemaisa putukrējumā. Izņem kūku no formas un notīra formu. Pēc tam kūku liek atpakaļ formā. Pārlej musu pāri pamatnei un pārklāj ar foliju. Ievieto formu saldētavā uz vismaz 3 stundām. Saspaida avenes un pievieno tām pūdercukuru. Kūku pasniedz ar aveņu mērci. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Dansukker