Ražotājiem

Saulainais aprikožu ievārījums

Sastāvdaļas:

  • 1 kg gatavu un no kauliņiem atbrīvotu aprikožu

  • 250 g ievārījuma cukura "
  • Slaidais"
  • 40 ml viskija 


  • 4 ēd.k. citrona sulas

  • 1/2 tējk. malta kanēļa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Katru aprikozes pusīti vēlreiz pārgriež uz pusēm, tās ber katliņā, pievieno citrona sulu, ūdeni, pārber ar kanēli, samaisa. Katliņu pārsedz ar vāku un, ik pa brīdim apmaisot, uz nelielas uguns vāra 10-15 minūtes.*

Kad aprikozes sākušas sadalīties, tām pievieno visu paciņu ievārījuma cukuru "Slaidais" un viskiju, samaisa un turpina karsēt vēl 5 minūtes. Gatavu ievārījumu pilda izkarsētās burciņās, uzskrūvē vāciņus un liek glabāties ledusskapī, lai to gardi apēstu tajās dienās, kad saules un siltuma patiešām pietrūkst.


Receptes autors:

Zane Ozoliņa, naskoties.com