Ražotājiem

Šokolādes torte

Sastāvdaļas:

  • Biskvītam:

  • 5 olas
  • 100 g Dansukker baltā cukura
  • 75 g miltu
  • 15 g kakao
  • Naža gals sāls


  • Sviesta krēmam:
  • 500 g sviesta
  • 200 g Dansukker baltā cukura
  • 200 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 50 g kakao
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura
  • 50 g konjaka
  • 350 g tvaicētu vai svaigu brūkleņu



     


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Biskvīts: Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās gaisīgās putās. Dzeltenumus iecilā baltumu masā, pamīšus iemaisot sijātus miltus ar kakao. Samaisa viendabīgā masā, lej tortes formā un cep 20–25minūtes 180 °C temperatūrā.

 

Krēms: Sviestu ar cukuru puto, līdz masa kļuvusi gaisīga un viendabīga. Putošanu nepārtraucot, tievā strūkliņā pakāpeniski pielej iebiezināto pienu. Turpina putot, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pievieno kakao, konjaku un vaniļas cukuru.





Torte: Atdzisušu biskvītu ar garu nazi sagriež gareniski divās vai trīs loksnēs. Pirmo biskvīta kārtu pārklāj ar tvaicētām brūklenēm un uzziež daļu no krēma. Tad liek nākamo loksni un visu atkārto. Virskārtas dekorēšanai izmanto krēmu un ogas. Noliek vēsumā, jo tortei noteikti jānostāvas vismaz 10 stundas.



 


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"