Ražotājiem

Ūdens kliņģeri

Sastāvdaļas:

  • 450 g kviešu miltu

  • 250 g ūdens (apmēram)
  • 25 g sviesta
  • 8 g sausā rauga
  • 8 g sāls
  • 10 g Dansukker baltā cukura
  • Ķimenes
  • Ūdens un sāls kliņģeru vārīšanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Miltus samaisa ar raugu, pievieno siltu ūdeni, cukuru un sāli. Mīca apmēram 15 minūtes, beigu posmā pievienojot mīkstu sviestu. Atstāj siltā vietā uzrūgt. Kad uzrūgusi, mīklu atspaida, sadala vienādos gabaliņos, izveido kliņģerīšus un atstāj uz 15 minūtēm vēlreiz uzrūgt. Lielā katlā uzvāra ūdeni ar sāli un ķimenēm (uz 1 l ūdens 2 tējkarotes sāls un 1 tējkarote ķimeņu). Kad kliņģeri uzrūguši, tos pa vienam liek karstajā sālsūdenī un vāra, līdz tie skaisti uzpūtušies (apmēram 3 minūtes). No karstā ūdens tos liek uz cepamās plāts, pārkaisa ar ķimenēm un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz tie zeltaini brūni.



 


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"