Ražotājiem

Valentīndienas kēksiņi

Sastāvdaļas:

  • 425 g kviešu miltu

  • 150&ndash
  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 175 ml piena
  • 50 g eļļas
  • Garnējumam
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 1 tējk. augļu sulas koncentrāta sarkanā krāsā
  • 1 tējk. kausēta margarīna
  • Želejas sirsniņas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sajauc kopā visas sastāvdaļas. Ielej masu kēksiņu formiņās. Cep cepeškrāsnī 200°C 15 minūtes. Sajauc miltus ar ūdeni un margarīnu viendabīgā glazūrā. Ja glazūra kļūst pārāk cieta, var pievienot nedaudz ūdens. Uzklāj glazūru uz kēksiem. Uz katra kēksa uzliek pa želejas sirsniņai. Variācijas: izgriež kēksā sirdsveida iedobumu un piepilda to ar sieru vai putukrējumu ar ievārījumu vai ogām. Uzliek atpakaļ izgriezto “vāciņu”.


Receptes autors:

Dansukker