Ražotājiem

Zemeņu klimpas

Sastāvdaļas:

  • Zemeņu-rabarberu ķīseļa pagatavošanai:

  • 400 g zemeņu
  • 400 g rabarberu
  • 2 l ūdens + 200 ml auksta ūdens kartupeļu cietes iejaukšanai
  • 100 g jeb 6 ēdamkar. kartupeļu cietes
  • 250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura


  • Klimpu pagatavošanai:



  • 250 g kviešu miltu

  • 2 olas
  • 200 ml piena
  • 1/2 tējk. sāls + 1 ēd.k. sāls klimpu vārīšanai
  • 2 ēdamkar.Dansukker baltā cukurbiešu cukura.


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Katliņā lej ūdeni, tajā iejauc cukuru un lēnām karsē uz vidējas uguns. Tikmēr nomizo rabarberus, sagriež apm. 1 cm lielos gabaliņos, ber katliņā un vāra 3 minūtes. Zemenēm noņem lapiņas, sagriež uz pusēm vai 4 daļās un ber klāt rabarberiem, turpina vārīt vēl 3-4 minūtes.

Atsevišķā trauciņā aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti. Zem katliņa samazina karstumu, iejauc un izšķīdina vaniļas cukur, tad iemaisa izšķīdināto kartupeļu cieti un karsē, līdz ķīselis sabiezējis.

Katliņu noņem no plīts un atdzesē.



Pagatavo klimpas: bļodā sakuļ olas, pievieno cukuru un sāli, pievino miltus un iejauc pienu. Klimpu masai jāsanāk nedaudz vijīgai, bet tā nevar pilēt.

Katliņā uzkarsē 2,5-3 l ūdens, tajā izšķīdina sāli. Kad ūdens sācis burbuļot, temperatūru samazina un ar tējkaroti pa vienai liek klimpu mīklu. Vāra, līdz klimpas uzpeldējušas - apmēram -3-5 minūtes.

Gatavās klimpas atdzesē vai siltas liek bļodiņās kopā ar rabarberu-zemeņu ķīseli.


Receptes autors:

Zane Ozoliņa, naskoties.com