Ražotājiem

Dāņu maizītes

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pildījums ar žāvētiem augļiem
100 g rozīņu
60 g apelsīnu sukāžu
95 g žāvētu dzērveņu
60 g tumšā ruma
60 g grauzdētu valriekstu
100 g Farīna cukura
100 g sviesta
40 g pistāciju riekstu
Žāvētos augļus iemērc rumā jau iepriekšējā dienā. Visu samaisa viendabīgā masā, bet masai var joprojām būt rupja tekstūra.

Mīkla
55 g rauga
50 g baltā cukura
10 g sāls
170 g olu dzeltenumu
50 g olu baltumu
60 g sviesta
260 g auksta ūdens
950 g kviešu miltu no saldētavas
Iemīcīšanai mīklā: 850 g nesālīta sviesta

Mīklu mīca 8–10 minūtes. Pēc tam mīklu novieto uz paplātes un atstāj to pārsegtu ievilkties saldētavā 20 minūtes.
Sviestu izrullē plakanu un iemīca mīklā. Mīklu izrullē 3x3 kārtās un atkal ievieto saldētavā, pirms to izrullē 4 kārtās.
Mīklu sagriež 2,5 cm platās un 10 cm garās strēmelēs. Katra smalkmaizīte tiek veidota no četrām 2,5x10 cm izmēra strēmelēm.
Strēmeles sapin vienu virs otras, lai veidotos stingrs četrstūris, neuspiežot uz malām. Pildījumu sadala uz četrstūra un aptin brīvās strēmeles apkārt pildījumam, piespiežot malās. Apgriež smalkmaizīti un novieto to uz iesmērētas 8 cm diametra formas uzbriešanai.
Kad smalkmaizītes ir uzbriedušas, tās apsmērē ar olu un cep 8-12 minūtes 210 ˚C uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz tās zeltaini brūnas.

Receptes autors:

Dansukker